Loading...

De Oude Gasfabriek

De oude gasfabriek, een oud industriële pand, een pareltje op het oude ebbingekwartier in Groningen. Tot voor kort ook winnaar van het PETA vegan food award. Niet alleen kan je bij de oude gasfabriek vegan eten, maar ook gewoon vlees & vis. Wij waren erg benieuwd en daar kon een bezoekje natuurlijk niet aan uitblijven.

Zoals gewoonlijk gingen wij er lunchen, want dat is wat wij doen, lol. Op de lunchkaart staan er genoeg keuzes, van sandwiches tot salades en soepjes. We moeten toegeven dat de lunchprijzen gemiddeld wat hoger liggen dan normaal, deze liggen dan ook tussen zes euro voor een soepje en 13 euro voor bijvoorbeeld een sandwich. De Shashuka (ei-gerecht op basis van tomaat) en het 12-uurtje (vier kleine gerechtjes) moesten eraan geloven. Ten eerste was de opmaak van het eten erg mooi om te zien, maar ook de smaken waren erg puur en mild. Er werd niet veel zout gebruikt in de gerechten, naar onze mening proefde je dan ook de ‘echte’ smaak van de producten. Dat nam niet weg dat de gerechten smakeloos waren, integendeel.

Het interieur van de oude gasfabriek is erg knus, er is zelfs een open haard aanwezig met daarom heen banken en fauteuils. Daarnaast heb je verschillende eetgedeeltes, zo kan je boven terecht, op het balkon of gewoon beneden bij de ingang. Er hangen industriële lampen en aan het plafond hangen planten. Maar de echte ‘eyecatcher’ is toch wel het glas in lood. Wat een mooi gebouw is het ook! De oude gasfabriek is zeker een aanrader voor een culinaire ervaring en ambiance.

Benieuwd?
De menukaart van hier.
Website: http://www.deoudegasfabriek.nl
Adres: Langestraat 66, 9712 LT Groningen

2018-03-06T15:14:46+00:00 december 4th, 2017|